Skip to content

Solrosen – sensommarens skönhet

Lättodlad

Solrosen blommar sent på sommaren. Den brukar spricka upp i slutet av juli fram till och med september. Jag kan tycka att det är märkligt att inte fler odlar solrosor i sina trädgårdar. Inte nog med att den är väldigt fin, den är också lättodlad och passar fint till dem som gärna odlar men som saknar erfarenhet. Det är lätt att lyckas med solrosor.

Kasta ut fröna hejvilt och se vad som händer…

När jag var barn planterade jag dem inte ens. Jag kastade bara ut solrosfrön på marken och tids nog dök det upp en och annan solros i trädgården. Så det är mitt tips för dem som vill få upp lite blommor men som inte riktigt har de gröna fingrarna. Testa solros!

 

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *