Skip to content

Plantera, plantera, plantera!

Det är hög tid!

Har du inte börjat plantera? Har du ens börjat att planera årets balkong- och verandaväxter? Om inte så är det verkligen dags att du gör det. Nu på en gång! De flesta frön vill gärna bli satta i maj och juni. Vi har haft en varm vår så det hade gått att sätta dem tidigare. Därför är det verkligen dags att stoppa de små rackarna i jorden nu om det ska bli några egna blommor på balkongen i år.

Läs instruktionerna på paketet

Om du köper fröer så står det på paketen när det är dags att så dem och hur mycket sol de vill ha. Många fröer ska gärna sås inomhus i små drivhus och sedan planteras ut i större krukor på balkongen när de har tagit sig lite. Men eftersom det är såpass sent nu går det faktiskt bra att så dem direkt i den stora krukan utomhus. Om du gör det så se till att skydda de späda små plantorna med kanske lite plastfolie som du gör några hål i. Det är för att de inte ska torka ut nu när solen gassar och för att skydda dem mot för starka vindar.

Det är inte kört

Många struntar i att så sina frön om de ser att det har gått över tiden. Den angivna tiden på pakten är den rekommenderade. Det innebär inte att det är kört för dina plantor om du sår dem något tidigare eller senare. Se bara till att göra det så bra för dem som möjligt så ska det går fint.

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *