Skip to content

Mynta i kruka

Nu under sommaren är det populärt att blanda drinkar som innehåller mynta. Mojito är ju alltid en hit och drinken kräver en rejäl dos mynta. Vad kan vara festligare än att blanda ner sin alldeles egna mynta i drinken? Såhär lyckas du med din egna mynta!

Mynta i kruka

Att odla mynta i kruka är enkelt och du får lätt ett gott resultat. I botten på krukan behöver man ett hål för dränering. För att dräneringen ska bli så bra som möjligt är det klokt att ha småsten eller lecakulor i botten på krukan. Jorden ska vara näringsrik och väldränerad. Mynta kräver gott om vatten och behöver vattnas ordentligt titt som tätt.

Placering

Mynta mår bäst av att stå soligt men klarar sig även bra på halvskuggiga platser. Mer än så kräver egentligen inte plantan. Det är lätt att hitta en plats åt den och glöm inte att vattna!

Övervintra mynta

Myntan är en flerårig planta. Men den trivs inte i frost så på vintern är det viktigt att man klipper ner den till marknivå och inte låter den frysa ihjäl. Bladen som du klippt av kan du frysa ner och använda som krydda i te eller till drinkar.

 

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *